
Syrliga Blåbärsremmar:
150 g Blåbär, frysta
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
1.5 tsk Citronsyra
Garnering:
2 dl Strösocker
1 tsk Citronsyra
Gör så här:
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Tina sedan blåbären i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Blåbärspuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp blåbärspuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka till 105 grader, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna i rumstemperatur i över natten.
-
Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.
Låt ligga och torka på bakplåtspapper i ett par timmar.
1 kommentarer
johannahurtig.blogg.se
04 Feb 2015 10:55
Det här måste jag prova göra!
Kommentera