Hittade ett recept som jag bara måste få prova! 
Är det någon annan som har provat detta och kan säga om det blev lyckat?
 
 
 

Syrliga Blåbärsremmar:

150 g Blåbär, frysta

10 Gelatinblad

1.5 dl Strösocker

0.5 dl Sirap, vit

1.5 dl Vatten

1.5 tsk Citronsyra

 

Garnering:

 2 dl Strösocker

1 tsk Citronsyra

 

Gör så här:

Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.

Tina sedan blåbären i micron.

Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Blåbärspuré.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.

Koka upp blåbärspuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.

Låt stormkoka till 105 grader, tag sedan av från värmen.

Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsblandningen.

Tillsätt till sist citronsyra och rör om.

Häll sedan ut smeten på plåten.

Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.

Låt stelna i rumstemperatur i över natten.

-

Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.

Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.

Låt ligga och torka på bakplåtspapper i ett par timmar.

1 kommentarer

johannahurtig.blogg.se

04 Feb 2015 10:55

Det här måste jag prova göra!

Kommentera

Publiceras ej